Fiber

Glasvezel aanbieders

  • fiber glasvezel
  • telfort glasvezel
  • tele2 glasvezel
  • xs4all glasvezel
  • kpn glasvezel
  • vodafone glasvezel
  • online glasvezel

Haardunne vezels voor snel internet

Het gebruik van internet is onze huidige tijd en maatschappij niet meer weg te denken. In toenemende mate zijn we de afgelopen decennia steeds meer afhankelijk geworden van het wereldwijde web. Denk alleen als eens aan het gebruik van email en sociale media. Maar ook bankzaken, het verkopen van een huis of het lezen van nieuws gebeurt tegenwoordig op grote schaal via het internet, om nog maar niet te spreken van de grote hoeveelheden kennis en informatie die je er kunt vinden. Dit alles brengt ook nieuwe technieken met zich mee.


De techniek van glasvezel of fiber

Glasvezel, ook wel fiber genoemd, is één van die nieuwe technieken. Het gaat daarbij om hele dunne glazen vezels, waardoor op een betrouwbare en snelle manier informatie kan worden verzonden. Dat gebeurt door het gebruik van laserlicht, dat heel snel aan en uit knippert. De gegevens kunnen sneller overgedragen worden, naarmate de laser sneller knippert. Uiteraard wordt hier een heel speciaal soort glas voor gebruikt, dat ervoor zorgt dat het licht door middel van reflectie in de vezel blijft.Wat kun je met glasvezel

Glasvezel staat vooral bekend om zijn gebruik in de telecommunicatie en biedt dan mogelijkheden voor niet alleen internet, maar ook voor telefonie en televisie. Er zijn ook andere toepassingen, zoals het steviger maken van kunststoffen of als grondstof voor bijvoorbeeld ski’s. Ook glaswol of glasvezelbehang zijn bekende toepassingen. Maar de meeste mensen zullen bij glasvezel denken aan snel internet. Omdat glasvezel in het Engels fibre wordt genoemd, kun je hier ook de term fiber tegenkomen.


Voor wie is glasvezel bestemd

Glasvezel is ideaal voor iedereen die het internet intensief gebruikt. Dat komt doordat de snelheden die met het internet gebruik bereikt kunnen worden bij glasvezel zeer hoog zijn. Het is daardoor mogelijk om grote bestanden heel snel te kunnen down- of uploaden. Een glasvezel netwerk kan namelijk grote hoeveelheden bits verwerken per seconde. Ook hangt de snelheid niet af van je locatie en of je dichterbij of verder weg van de centrale woont. De snelheid van glasvezel internet in altijd gelijk.

Alles in 1 glasvezel

De meeste providers bieden meerdere opties aan en het is dan aan jou om te kiezen voor bijvoorbeeld alleen internet, of voor een pakket waar meerdere diensten in zitten.

Supersnel internet

Doorgaans bereik je met glasvezel hogere internetsnelheden dan via andere netwerken en daarom is het zeer geschikt voor mensen die intensief gebruik maken van internet.