De do’s en don’ts om zorgeloos te kunnen internetten

Hoe ik mijn laptop heb geüpgraded: tips en tricks!
5 mei 2023
Een stapsgewijze gids voor het vergelijken van glasvezelproviders: zo maak je de juiste keuze
13 februari 2024
Show all

De do’s en don’ts om zorgeloos te kunnen internetten

Het internet is een belangrijk onderdeel van ons leven geworden. Zowel thuis als op het werk kunnen we niet meer zonder het internet. Daarnaast wil je natuurlijk wel zonder problemen gebruik kunnen maken van het internet, bijvoorbeeld zonder storingen of haperingen. Een aantal do’s en don’ts hoe je zorgeloos kunt internetten, zetten we hieronder voor je op een rij.

Do: Kies voor glasvezel

Tegenwoordig worden steeds meer huizen in Nederland voorzien van glasvezel. Een glasvezelabonnement levert over het algemeen veel voordelen op, zoals snel en veilig internet. Om zorgeloos te kunnen internetten, kun je dus overwegen om te kiezen voor glasvezel. Het is hierbij wel verstandig dat je eerst een glasvezel check doet om te achterhalen of er inderdaad glasvezel in jouw woning beschikbaar is. Daarna kun je op zoek gaan naar een passend internetabonnement dat glasvezel aanbiedt, zodat je vervolgens lekker snel kunt internetten. Je kunt hier glasvezel vergelijken en verschillende providers en hun premies in een overzicht bekijken.

Do: Veilig internetten

Om zorgeloos te kunnen internetten, staat veiligheid natuurlijk voorop. Het is daarom belangrijk dat je altijd op een veilige manier gaat internetten. Download bijvoorbeeld altijd een antivirussoftware en check of de website waar je op zit, ook veilig is. Ga bijvoorbeeld ook niet internetten op openbare wifi-netwerken. Een andere tip is om gebruik te maken van verschillende wachtwoorden en in te loggen via twee stappen. 

Don’t: Te traag internet in jouw situatie

Zorgeloos internetten heeft natuurlijk ook te maken dat je snel kunt internetten. Niemand zit immers te wachten op traag internet. Om dit soort problemen te voorkomen, kun je kijken naar de internetsnelheid die je hebt afgesloten voor jouw internetabonnement. Wellicht is deze snelheid veel te laag voor de hoeveelheid apparaten die worden gebruikt op het netwerk, of wat je allemaal doet via het internet. Wanneer je bijvoorbeeld veel gamet of downloadt, heb je wellicht behoefte aan een hoge internetsnelheid. In dat geval kan het wellicht handig zijn om de snelheid te verhogen in jouw internetabonnement. 

Don’t: Nooit je internetabonnement vergelijken

Het is overigens sowieso goed om regelmatig jouw internetabonnement te checken. Niet alleen om ergernissen omtrent traag internet te voorkomen, maar het kan ook goed zijn voor jouw portemonnee. De premies van internetabonnementen kunnen namelijk in de loop van de tijd behoorlijk verschillen. Wellicht betaal je op dit moment wel veel te veel en ben je bij een andere provider goedkoper uit. Het loont daarom om regelmatig jouw internetabonnement te vergelijken met andere aanbieders en te checken of jouw huidige abonnement nog wel gunstig is in jouw situatie. 

Comments are closed.