Overstappen van tv en internet provider? Dit zijn de voordelen

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun huidige abonnement voor televisie en internet op te zeggen en over te stappen naar een andere provider. Dit is niet voor niets, want het overstappen van tv- en internetprovider brengt enkele voordelen met zich mee. De drie belangrijkste voordelen van het zoeken van een andere aanbieder, worden in dit artikel beschreven.

U bent goedkoper uit

Het eerste voordeel van het afsluiten van een nieuw abonnement, is dat u een goedkoper abonnement af kunt sluiten. U krijgt nog steeds de leukste televisiezenders en kunt nog altijd gebruik maken van een snelle internetverbinding in huis, maar dan goedkoper. Dit betekent dat u aan het einde van de maand een flink bedrag overhoudt, dat jaarlijks op kan lopen tot enkele tientallen of zelfs honderd euro.

Wilt u de beste prijs vinden voor uw tv en internet? Steek dan even wat tijd in tv en internet vergelijken, want dan vindt u vanzelf de beste deal. U vergelijkt wat abonnementen van diverse aanbieders en u vindt vanzelf het abonnement dat het beste bij u past en bovendien de meest aantrekkelijke prijs heeft.

U kunt nieuwe zenders afnemen en/of sneller internet gebruiken

Door een televisie- en internetabonnement te zoeken dat echt bij u past, kunt u mogelijk nog meer televisiezenders afnemen en nog sneller internet gebruiken. Zeker als u niet zo tevreden bent met het aanbod van uw huidige abonnement, is dit een groot voordeel. Vindt u bijvoorbeeld dat u te weinig televisiezenders heeft, kunt u uw favoriete zender niet ontvangen of is uw internet te vaak echt langzaam? Dan kunt u dit probleem oplossen door over te stappen naar een nieuwe aanbieder met meer televisiezenders en/of sneller internet.

Internet vaak traag zonder verklaring

bufferbloat

Veel mensen stellen vast dat hun internet zo nu en dan onverklaarbaar traag is, zelfs bij glasvezel internet. Dit kan te maken hebben met het feit dat pakketjes officieel niet verloren raken, maar in een wachtrij blijven hangen door veel te grote buffers. Op deze manier kan de zogenaamde latency voor gebruikers aanzienlijk oplopen. Dat bufferbloat nog vaak niet kan worden achterhaald als een probleem voor traag internet blijkt tevens uit het feit dat dit bij IT’ers nog veelal niet bekend is.

Het probleem in de praktijk

Jim Gettys, een computerprogrammeur die inmiddels werkzaam is voor het Amerikaanse bedrijf Google was in 2010 thuis bezig met een groot bestand te uploaden naar één van de servers op diens werk. Op dat ogenblik kwamen zijn kinderen de studeerkamer binnen om aan te geven dat het internet op die dag bijzonder traag was. Hoe kwam het nu echter dat het uploaden een invloed had op het downloaden? Nieuwsgierig als Gettys was ging hij op onderzoek uit.

Wat volgde was een experiment met pings evenals verschillende loads op diens verbinding. Dit wees er al snel op dat de zogenaamde latency vaak 10 keer zo groot was dan normaal het geval is. Dit fenomeen welke een trage internetverbinding realiseerde werd bestempeld als ‘bufferbloat’. Het betreft hier kritieke datapakketjes die vast komen te zitten in zeer grote buffers.

Wat is bufferbloat nu precies?

Netwerkbeheerders, ontwikkelaars evenals andere technici hebben om pakketverlies te verminderen de omvang van netwerkbuffers meerdere malen uitgebreid. Dit zorgt voor een grotere latency, maar op zich slechts een beperkte invloed op de throughput. Dit maakt dat kleine kritieke pakketjes waaronder VOIP, DNS & TCP-ACK’s nog steeds vast kunnen komen te zitten in de buffers die zich achter grote pakketjes van bestandsoverdrachten en bulk-transmissies bevinden. Voorbeelden op dit vlak zijn video’s die beschikken over een dynamische bitrate.

Het is een algemeen misverstand dat buffers uitsluitend zijn terug te vinden in netwerkapparaten. We vinden ze namelijk ook terug in de protocol-stack bij de ontvanger evenals in de driver van de netwerkkaart. Ook in elke gateway tussen het begin- en eindpunt zijn ze terug te vinden.

Wie heeft het meeste last van bufferbloat?

In principe kan iedereen hinder ondervinden van bufferbloat. Een trage internetverbinding gooit evenwel vooral roet in het eten van gebruikers die actief aan het browsen zijn, die een zoekmachine gebruiken of bij realtime-applicaties. Recente onderzoeken hebben onder meer aangetoond dat hotels, maar tevens ook openbare hotspots bijzonder vaak te maken hebben met grote bufferbloat-issues.

Hoe is het mogelijk dat dit probleem zo lang onopgemerkt blijft?

Naar aanleiding van bovenstaande is de kans groot dat je, je de vraag stelt hoe het komt dat dit probleem dat zorgt voor een trage verbinding zo lang onopgemerkt blijft. Hier zijn in principe drie belangrijke redenen voor. De eerste reden gaat schuil in de manier waarop het TCP exact werkt en hoe de zogenaamde netwerkbuffers worden beheerd. Beide zaken worden uitsluitend door een kleine groep van experts echt begrepen. Daarnaast is er ook nog eens de wereldwijde toename dat verloren pakketjes alles behalve gunstig zijn. In de praktijk is het evenwel zo dat deze van cruciaal belang zijn voor het correct functioneren van TCP. De derde en laatste reden gaat schuil in het feit dat veelal wordt aangenomen dat een daling in de prestaties kan worden gecompenseerd door meer dataverkeer toe te voegen. Gebruikers die hinder ondervinden door een trage internetverbinding weten nu dat bufferbloat hier zomaar van aan de basis kan liggen.

Profiteer van snel en voordelig TV en internet

tv en internet

Net als ieder Nederlands huishouden, beschik je vast over TV en internet uit een vast pakket. Ben je niet tevreden over je huidige internetpakket? En wil je graag een nieuw pakket afsluiten? Dan is het verstandig om te beginnen met alles in 1 pakketten vergelijken.

De meeste providers bieden verschillende alles-in-1-pakketten aan. Bekende aanbieders zijn onder meer, Online, Telfort, Vodafone, Tele2, Stipte en Fiber. Andere grote spelers zijn Ziggo, KPN en XS4ALL. Bij al deze providers heb je de keuze uit verschillende soorten pakketten. Deze zijn weer helemaal afgestemd op jouw gewoontes. Zo kun je kiezen voor weinig, normaal of veel bellen. Verder heb je ook weer de keuze uit internet via de kabel, dsl of glasvezel. Ook heb je nog een keuze in de internetsnelheid. Deze start meestal vanaf 50mBit of 100mBit tot maar liefst 500mBit. Daarnaast kun je zelfs ook nog kiezen voor programma’s opnemen, meerdere tv’s aansluiten of uitzending gemist.

Pakketten vergelijken?

Wil je de verschillende pakketten met elkaar vergelijken? Dan kun je dat hier heel eenvoudig en snel doen. Vul je postcode in en krijg direct een overzicht van alle alles-in-één-pakketten bij jouw in de buurt. Ook als je geen alles-in-één-pakket wilt, maar enkel tv en internet, alleen internet of enkel bellen en internet, kun je de pakketten hier vergelijken. Klik in het menu je wensen aan en je krijgt meteen een overzicht van de verschillende, voordelige, aanbiedingen.

Eén compleet alles-in-1-pakket

Internet, televisie en bellen kunnen niet meer los van elkaar worden gezien. Aangezien we in een snelle, digitale wereld leven, willen we snel op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Ook voor je dagelijkse werkzaamheden is een goed, uitgebreid en optimaal werkend dienstenpakket zeer belangrijk. Je kunt dan veel delen en je werkzaamheden zo goed en snel mogelijk uitvoeren.

Een optimaal werkend dienstenpakket sluit helemaal aan op jouw wensen. Zo’n pakket op maat kun je gelukkig heel eenvoudig afsluiten bij één provider. Dit is makkelijk en eenvoudig. Zo hoef je dus geen losse abonnementen voor bellen of internet bij verschillende providers af te sluiten. Je ontvangt dan maandelijks slechts één factuur. Vaak betaal je een vast bedrag per maand. Je weet dus waar je op kunt rekenen en komt niet voor vervelende verrassingen te staan.

Ga eerst je wensen na

Als je een nieuw dienstenpakket wil afsluiten, is het zinvol om eerst je wensen en je gebruik na te gaan. Als je internet enkel gebruikt voor privédoeleinden, heb je weer andere eisen, dan wanneer je dit ook voor je werk nodig hebt. Verder is het ook belangrijk om na te gaan wat je met het internet doet. Zo kan het zijn dat je een snelle verbinding nodig hebt voor je werkzaamheden, maar het is ook mogelijk dat je internet vooral gebruikt om tv-series of films op terug te kijken. Voor al deze verschillende gebruiken, zijn er speciale dienstenpakketten. Een alles-in-1-pakket biedt ontzettend veel mogelijkheden. Bij de meeste providers kun je dit helemaal zelf samenstellen. Zo sluit je dus een pakket af, dat helemaal op maat is samengesteld. Hiermee kun je dus uitstekend internetten, bellen en tv kijken.

Bespaar veel geld

Wist je dat je met een alles-in-1-pakket ontzettend veel geld bespaart? Door één compleet totaalabonnement voor bellen, tv en internetten af te sluiten, kun je al snel tientallen euro’s per maand besparen. Misschien denk je nu dat een alles-in-1-pakket ontzettend prijzig is, maar niets is minder waar. Je kunt al een compleet dienstenpakket afsluiten voor slechts €16,50 per maand. Erg voordelig dus! Je kunt hier de verschillende pakketten en prijzen met elkaar vergelijken. Zo vind je dus al snel een voordelig pakket dat helemaal bij jou past. Met een voordelig pakket kun je vaak onbeperkt bellen, internetten en tv kijken. Voor iets meer euro’s, heb je vaak net een snellere internetverbinding en heb je meer mogelijkheden. Zo kun je dan weer meer films en tv-programma’s kijken of gratis diensten downloaden.

Wil je graag een nieuw alles-in-1-pakket afsluiten? Vergelijk hier dan alle aanbieders met elkaar. Dit doe je door middel van de postcodecheck. Je krijgt dan direct een overzicht van alle voordelige aanbieders bij jouw in de buurt. Door de prijzen van de verschillende providers met elkaar te vergelijken, kun je al snel veel geld besparen.

Voordelig overstappen

Als je al een alles-in-1-pakket hebt, maar een nieuw pakket wil afsluiten, dan kun je vaak voordelig overstappen naar een andere aanbieder. Vrijwel alle providers bieden een gratis overstapservice aan. Hierbij wordt de overtap en de installatie van het internet gratis voor je geregeld. Je hoeft hier zelf dus niets voor te doen en kunt binnen een dag al profiteren van je nieuwe dienstenpakket op maat.

Vandaag de dag zijn er tal van aanbieders actief. Helaas zitten er hier ook een aantal onbetrouwbare aanbieders tussen. Het is dan ook een advies om altijd een dienstenpakket af te sluiten bij een redelijk bekende aanbieder met een goede naam. Je weet dan zeker dat je kunt profiteren van een goede internetverbinding tegen een betaalbare prijs. Laat je ook niet alleen leiden door de prijs, maar kijk ook naar andere zaken, zoals de service en de voorwaarden. Voordat je een alles-in-1-pakket afsluit, is het een aanrader om eerst de voorwaarden goed door te nemen. Je weet dan wat je kunt verwachten en komt dan niet voor vervelende verrassingen te staan. Wil je meer weten over een dienstenpakket van een bepaalde provider? Dan kun je online ook wat reviews lezen. Zo kom je meer te weten over de ervaringen van andere gebruikers en kun je weer een weloverwogen keuze maken.

Als je kiest voor een alles-in-1-pakket, kun je vaak profiteren van fijne kortingen. De meeste providers bieden een pakket aan met vaste telefonie, maar hier betaal je alleen maar voor als je er ook echt gebruik van maakt. Denk eerst goed na over je eisen voordat je een abonnement afsluit. Als je een snellere internetverbinding wilt, moet je hier vaak weer wat meer voor betalen, dan wanneer je genoeg hebt aan een normale internetverbinding.

Internet vergelijken via een vergelijker

Internet is in ons huidige leven onmisbaar geworden, het is niet meer weg te denken is ons dagelijks leven. Toch is door de grote hoeveelheid aanbieders van internet de keuze niet makkelijker geworden. Om een slimme keuze te maken is het handig om gebruik te maken van een onafhankelijke vergelijkingssite.

Vergelijkingssite

internet abonnement
Een internet provider vergelijkingssite is er om u de helpende hand te geven bij het kiezen van een internet abonnement en de verschillende aanbieders voor u op een rijtje te zetten. Nederland heeft zo’n 10 aanbieders van internet, elk met hun eigen abonnementen en prijs. Een vergelijkingssite kan u dus goed helpen. Met de tool die deze wedsites aanbieden kunt u uw wensen aangeven wat betreft en prijs en hoeveel data u wilt hebben. Er is veel aanbod en de prijzen kunnen behoorlijk verschillen. Nadat u uw wensen heeft ingevoerd zal de tool de resultaten geven van uw zoekopdracht, zo kunt u de aanbieders vinden met het juiste abonnement dat het beste bij u past. Vooral voor mensen die weinig tot geen verstand hebben van het afsluiten van een internet abonnement kan een dergelijke tool zeker heel handig zijn.

Proximus abonnement

Proximus is een Belgische aanbieders van verschillende abonnementen. Bij Proximus kunt u ook een internet abonnement afsluiten. Proximus is de eerste aanbieder die volledige WiFi dekking garandeert zelfs wanneer uw huis goed is geïsoleerd, een goed geïsoleerd huis kan er normaal gesproken voor zorgen dat kamers die het verst van de WiFi modus zitten geen WiFi signaal kunnen ontvangen. Daarnaast biedt Proximus nog veel andere abonnementen die u kunt combineren, zo kunt u kiezen om naast een internet abonnement thuis om voor u mobiel bij Proximus een mobiele data bundel te nemen.

Scarlet trio

Net als Proximus is Scarlet trio een Belgische internet aanbieder. Scarlet trio maakt gebruik van VDSL2-technologie zodat u onbeperkt en maximaal van uw download snelheid kan genieten, dit kan zo snel zijn als 30 MB per seconde downloaden en 4 MB per seconde uploaden. Met het WiFi modem dat u bij Scarlet trio krijgt meegeleverd kunt u draadloos surfen maar ook een internet kabel bevestigen. Ook bij Scarlet trio kunt u ervoor kiezen om verschillende abonnementen te vergelijken, zo kunt u ook bij Scarlet trio digitale televisie nemen en dit combineren met uw internet abonnement. Zorg ervoor dat u ondanks het grote aanbod niet het overzicht verliefd door gebruik te maken van een tool dat aanbieders vergelijkt.

Welke glasvezelprovider is de juiste keuze?

glasvezelprovider kiezen

De juiste glasvezelprovider vinden lijkt in eerst instantie een lastige taak. Voordat je een keuze maakt uit alle aanbieders zijn er tal van dingen die je je zelf kunt afvragen: Welke provider levert de goedkoopste verbinding, Krijg ik wel het maximale voor mijn geld, heeft de provider goede klantenservice, is de verbinding betrouwbaar en zo zijn er nog tientallen vragen of van persoonlijke wensen nog maar niet te spreken. Daarom hebben wij deze website ontwikkeld om zo glasvezel vergelijken een stuk gemakkelijker te maken.

Welke glasvezel leverancier heeft het beste netwerk?

Dit is één van de meest gestelde vragen. Het is echter een misverstand dat alle glasvezelaanbieders een eigen netwerk bezitten. Het grosdeel van het Nederlandse glasvezelkabelnetwerk is in handen van één eigenaar.
De eigenaar van het grootste deel van het Nederlandse glasvezelkabelnetwerk is Reggefiber.
(Reggefiber is een zuster bedrijf van KPN dus je kunt spreken van het KPN glasvezel netwerk)
Alle glasvezelleveranciers buiten dit netwerk uit en huren het netwerk voor de glasvezellevering. De kwaliteit van het netwerk is dus per provider vrijwel gelijk al kunnen providers wel kampen met een interne storing, dit komt bij de ene provider iets vaker voor als de andere maar in principe zijn alle Nederlandse glasvezelleveranciers betrouwbaar te noemen. Het verschil zit hem vooral in de prijs, de internetsnelheid en extra meegeleverde diensten en service.

Beschikbaarheid van glasvezelproviders

Omdat glasvezel nog vol in ontwikkeling is en het kabelnetwerk nog niet landelijk getrokken is kan er helaas (nog) niet landelijk genoten worden van het snelle glasvezelnetwerk. Gelukkig word er dagelijks gewerkt om het netwerk uit te breiden en mocht je nog geen glasvezel kunnen afnemen dan heb je grote kans dat er op kort termijn kabeltrekkers bij je in de regio aan het werk gaan. Het is dus per regio verschillend uit welke providers er gekozen kan worden. Omdat de zoektocht naar eventuele beschikbare glasvezelaanbieders te vergemakkelijken kan er op de homepage door middel van een postcode controle in een muisklik gecontroleerd worden wat de mogelijkheden zijn. Deze postcodecontrole word ook wel de “glasvezel postcodecheck” genoemd. Voer de postcode en het huisnummer in van de gewenste glasvezelafname locatie en er word een gemakkelijk overzicht getoond van beschikbare aanbieders. In deze resultaten kan er verder op persoonlijke voorkeur worden gefilterd door middel van enkele filters. Zo kan er onder andere op internetsnelheid, provider, telefonie en televisie voorkeur gefilterd worden.

Losse diensten of alles gebundeld

Als je glasvezel afneemt kun je kiezen om je alleen te abonneren op internet, televisie of telefoon.
Er word echter vaak gekozen voor alle diensten in één pakket, dit noem je een alles in 1 glasvezel pakket.
Met een alles in 1 glasvezel pakket word er voor 1 vast bedrag glasvezelinternet, glasvezeltelefonie en digitale televisie middels het glasvezelnetwerk geleverd. Een alles in één pakket is gemakkelijk aan te sluiten en is daarnaast ook nog eens veel goedkoper dan losse afname van alle diensten.

 

Alles in 1 aanbieding

Ziggo alles in 1
Ziggo alles in 1

Als u de goedkoopste alles in 1 aanbieding zoekt heeft u de juiste website gevonden.
Op onze neutrale vergelijkingswebsite kunt u gemakkelijk 1 overzicht alle internetpakketten vergelijken van de bekende (en minder bekende) internet serviceproviders. Het werkt simpel doormiddel; van een postcodecheck geven wij alle beschikbare internetaanbieders weer in een handig overzicht.
Zo kunt u in 1 oogopslag zien welke aanbieder op uw adres het goedkoopste alles in 1 pakket levert.

kpn alles in 1 glasvezel
kpn alles in 1 glasvezel

Recente alles in één aanbiedingen

Op onze website maken wij gebruik van een nationale database welke real time wordt upgedate.
Het gebruik maken van ons vergelijksysteem heeft geen enkele invloed op de alles in 1 aanbiedingen want onze dienst is geheel gratis. U kunt er zo van verzekerd zijn dat u altijd de nieuwste en laagste prijzen krijgt voorgeschoteld die beschikbaar zijn. Zo hoeft u dus nooit verder te zoeken naar een “goedkoper adres”.

Telfort combi vordeel
Telfort combi vordeel

Nieuwe alles in 1 aanbieding

Dagelijks komen er nieuwe alles in 1 aanbiedingen, het is dus van belang regelmatig de nieuwste alles in 1 aanbiedingen te vergelijken. Overstappen van alles in één providers is vrijwel altijd gratis en kan u maandelijks veel geld besparen op de alles in 1 abonnementskosten. U zult ongetwijfeld al die combi pakket reclames kennen; Ziggo, KPN, Telfort, Fiber, Tele2 en noem ze maar op bestoken dagelijks de televisie met aanbiedingen van hun 3-1 diensten. Omdat ze dus flink aan het concurreren zijn is het voor jou aantrekkelijk om een paar keer per jaar je alles in 1 pakket te vergelijken. Zo kun je misschien betere diensten krijgen of nóg minder gaan betalen voor je internet, televisie en telefonie bundel.

Alles-in-1 Glasvezel vergelijken
Alles-in-1 Glasvezel vergelijken

Aanbieding video’s

Omdat ze populair zijn onder sommige van ons of voor de gene die ze nog niet kent hier wat reclame video’s van alles in 1 aanbiedingen van diverse providers.

Telfort alles in 1 aanbieding

Alles-in-1 reclame Online

KPN compleet combinatie mobiel

Alles in 1 glasvezel vergelijken

Alles in 1 glasvezel vergelijken
Alles in 1 glasvezel vergelijken

Alles in 1 glasvezel vergelijken

Alles in 1 glasvezel vergelijken Zo als de naam van onze website al doet vermoeden ben je bij ons aan het juiste adres om gemakkelijk en neutraal alles in 1 pakketten met glasvezelverbinding te vergelijken. Helaas is de dekking van het Nederlandse glasvezelnetwerk nog niet landelijk en zult u geluk moeten hebben als u op zoek bent naar een alles in 1 glasvezelleverancier. Mocht er nog geen glasvezel alles in 1 pakket in uw regio beschikbaar zijn dan hoeft u niet te treuren want dan er zijn gelukkig veel providers die alles in 1 kabel leveren waarvan de internetsnelheid toch erg snel is. Onze website Alles in 1 glasvezel vergelijken kunt u dus ook gebruiken voor snelle kabel providers zoals Ziggo. Zo gaat Ziggo naar eigen zeggen nooit uitbreiden naar een volledig glazennetwerk maar bied het met haar kabel alles in één pakketten toch maar liefst snelheden aan van >500 Mb/s!

Ziggo alles in 1

Allesin1glasvezelvergelijken.nl

Onze glasvezelaanbieder-vergelijk-website stelt u in staat om er gemakkelijk achter te komen wat en welke providers aan u kunnen leveren en of u glasvezel ter beschikking heeft of niet. Onze website is een neutrale vergelijkmanier om alles in 1 pakketten tegen het licht te houden. Om te beginnen kunt u op onze homepage glasvezel vergelijken waar u aan hand van diverse filter mogelijkheden de perfecte provider vinden die bij u past. Of u nu op zoek bent naar de goedkoopste alles in 1 pakket of het snelste internetpakket met glasvezel?
Bij Allesin1glasvezelvergelijken.nl bent u aan het juiste internet-adres!

Geen glasvezel beschikbaar?

Mocht u via de glasvezel postcodecheck er achter komen dat u regio nog niet gedekt is door het glasvezelnetwerk? Niet getreurd ook zonder glasvezel kunt u van extreem snelle internetsnelheden genieten!
Ziggo alles in 1 levert als niet-glasvezel aanbieder een uitstekende internetsnelheid via haar “verouderde” netwerk. Ziggo is er van overtuigd de snelheid via een gedeeltelijke kabel (coax) netwerk nog te kunnen doorontwikkelen zodat de upload en download snelheid in de toekomst nog sneller kan worden.

Glasvezel postcodecheck
Doe de glasvezel postcodecheck
De toekomst van glasvezel

Net een glasvezelpakket afgesloten of is er reeds een lopend glasvezelabonnement? Mocht je al voorzien zijn dan is het toch raadzaam om periodiek uw lopende abonnement te vergelijken met die van andere aanbieders.
Doordat de vraag naar naar glasvezel zo groot is zijn er ook veel (startende) providers die een graantje mee willen pikken van al dat abonnee geld. De prijzen zullen regelmatig veranderen van de huidige provider en daarom kan er regelmatig een goedkopere of betere aanbieding komen. De ontwikkeling van glasvezel is ondanks zijn grote bandbreedte toch nog in volle gang zo zijn ze bezig met het ontwikkelen van “langzame” lichtpulsen zodat er wellicht op kort termijn sneller internet via glasvezel beschikbaar is. Dus wie weet kun je binnenkort overstappen naar een nóg snellere glasvezel internetverbinding.

Netwerk van de toekomst

Met een glasvezelaansluiting ben je klaar voor de toekomst. Naar verwachting zal de eerstkomende tientallen jaren deze glazen verbinding nog steeds het primaire vaste netwerk zijn. De enigste mogelijke concurrent van de glasvezelverbinding is draadloos internet. Een draadloze verbinding zal na verwachting nimmer zo snel worden als een supersonisch snelle verbinding van glasstrengen. Met een glasvezelpakket bent u dus klaar voor de toekomst!

Glasvezelkabel

glasvezelkabel
De wereld van telecommunicatie wordt steeds sneller en mensen nemen geen genoegen meer met de trage opties die vroeger als normaal werden beschouwd zoals de internet dial-up connectie. Tegenwoordig wordt glasvezel toegepast bij telecommunicatie . Dit systeem werkt via een lichtstraal dat doorgestuurd wordt naar vezels van zeer helder optisch glas, zodat er signalen getransporteerd worden over grote afstanden.
De glasvezelkabel is zeer in zwang, omdat deze kabels ervoor zorgen dat er razendsnel informatie wordt verstuurd, waardoor de kwaliteit van het internet verbeterd en de snelheid hoger wordt .

Wat zijn de voordelen van de glasvezelkabel?

Als we de glasvezelkabel zouden moeten vergelijken met de standaard elektrische kabels, dan biedt deze glasvezelkabel veel meer voordelen. Daarom is er een voorkeur voor deze kabel. De glasvezelkabel is veiliger en verschaft minder onderbrekingen. Hij is daarom bijzonder geschikt voor het maken van internet verbindingen. Het eerste voordeel dat deze kabel biedt, is dus de beveiliging. Het biedt een veiligere communicatie omdat het zeer resistent is tegen radiofrequenties- en interferenties en het tappen van informatie. Met deze kabel, zult u niet gestoord worden tijdens het communiceren.

Het tweede voordeel is de lage prijs. Vergeleken met koperdraad, is deze optische kabel verkrijgbaar tegen een veel lagere prijs.
Het derde voordeel is dat het vrij is van elektrische interferenties. Deze kabel is daarom bijzonder waardevol op locaties met een hoge spanning . Er is geen elektriciteit nodig, dus brandgevaar is uitgesloten.

Bij de glasvezelkabel is er als het ware geen sprake van gegevensverlies, zelfs over een hele lange afstand niet. Het licht van de kabel zal reizen door de vezels, waardoor er geen verzwakking of intensiteit verlies plaatsvind.
Een ander groot voordeel van deze kabel is dat het ruimte bespaart . Door de grote capaciteit die deze kabel in staat is te incasseren, hoeft men niet veel kabel te installeren voor verschillende behoeften. Met minder kabel installatie kun je ruimte besparen op elke locatie waar glasvezelkabels geïnstalleerd moet worden.

Glasvezelkabel schieten

Bekijk op het volgende filmpje hoe een glasvezelkabel naar een woning wordt geschoten. De kabel gaat onder een tuin door, zonder veel hoeven te graven.

Glasvezel is de toekomst

glasvezel

Glasvezel is de toekomst en wordt in Nederland steeds verder uitgebreid. Glasvezel kun je vergelijken met een haar. Het is heel erg dun, namelijk 125 à 250 micron. Een micrometer is een lengtemaat en is 0,001 millimeter lang. U moet zich voorstellen dat dit één honderdste van bijvoorbeeld de dikte van een vel krantenpapier is. Glasvezel heet niet voor niets glasvezel want het bestaat uit twee soorten glas. Het is een flinterdunne kern ook “core” en een dikkere mantel ook “cladding” genoemd, die in elkaar gesmolten zijn. Om grote hoeveelheden data razendsnel over grotere afstanden kunnen te transporteren heeft men glasvezel ontwikkeld.

Waarom glasvezel

Om in de toekomst van alle nieuwe digitale ontwikkelingen te kunnen genieten is glasvezel uitermate geschikt. Met glasvezel is internet ook op uw televisie mogelijk, kunt u van interactieve en haarscherpe HD-Televisie bekijken, bellen met beeld of met zijn allen razendsnel gamen. Zelfs 3D televisie behoort tot de mogelijkheden van glasvezel. Ook het verzenden van enorme bestanden is via een glasvezel-verbinding zonder problemen mogelijk. Dit komt omdat glasvezel veel betrouwbaarder en stabieler is dan een gewone adsl-verbinding waarbij u afhankelijk bent van de afstand van uw aansluitpunt en de centrale van de adsl-aanbieder. Omdat glasvezel direkt aan huis wordt aangesloten heeft dit voor u geen invloed kunt u zeker zijn van een symmetrische en optimale snelheid.

Sneller glasvezel

Alhoewel we in Nederland al zeer stabiele, snelle en betrouwbare netwerken via de kabel hebben geeft een netwerk van glasvezel meer vrijheid. Inmiddels is het dataverkeer reeds met 60% explosief gegroeid en verwacht men in 2017 dat dit ten opzichte van afgelopen jaar zal verdrievoudigen. Deze enorme groei kan door glasvezel zonder problemen verwerkt worden. Alles gaat gewoon sneller of het nu om downloaden of uploaden gaat, u fotoalbums of back-ups van uw websites wilt maken, ja zelfs het op afstand verlenen van zorg wordt gemakkelijker dan ooit. Ook voor bedrijven is glasvezel aantrekkelijk, werknemers kunnen bijvoorbeeld van thuis uit werken, er zijn videoconferenties mogelijk en natuurlijk kunnen er ook back-ups op afstand gemaakt worden en laten we tot slot niet de data en telefoniediensten vergeten.