Thuiswerken: hier moet je op letten

Drie dingen die elke ondernemer wil controleren voor zijn internet
24 mei 2022
Hoe ik mijn laptop heb geüpgraded: tips en tricks!
5 mei 2023
Show all

Thuiswerken: hier moet je op letten

Thuiswerken is sinds 2020 niet meer weg te denken. Het idee is natuurlijk ontstaan omdat er een nieuw probleem opgelost moest worden, inmiddels is het de norm geworden. Het is gebleken dat veel mensen het fijn vinden om remote te werken. Als je voor het eerst een baan hebt die je in de gelegenheid stelt om thuis te werken, is het van belang dat je goede voorbereidingen treft. Vaak kom je al ver met enkel je laptop, maar er zijn een aantal manieren om je productiviteit een boost te geven. In dit artikel lees je drie tips die je kunnen ondersteunen bij het creëren van een fijne werkplek aan huis.  

Creëer een gezellige werkplek

Misschien heb je de luxe van een eigen kantoorruimte, maar het kan ook zo zijn dat je het moet doen met een hoekje in je kamer. In beide gevallen is het van belang dat je er het beste van maakt. Onze tip is om inspiratie op te doen op bijvoorbeeld Pinterest. Daar kun je kijken welke stijl goed op je wensen aansluit. We willen je aanraden om iets te kiezen wat een beetje rust creëert, zo voorkom je dat je wordt afgeleid door je omgeving. Nu is het zo dat het thuis sowieso ietwat makkelijker is om uit je concentratie gehaald te worden. Zorg daarom dat je de werkplek zo rustig mogelijk houdt om prikkels te voorkomen.

Zorg voor goed internet

Het wordt lastig om efficiënt te werk te gaan als je internet slecht is. Zorg er daarom voor dat je internet goed werkt en snel is. Je hebt op dit moment waarschijnlijk een abonnement bij een internetprovider. Als je van plan bent om regelmatig thuis te werken, kan het wijs zijn om de huidige aanbieders eens te vergelijken. Misschien zijn er inmiddels wel providers die je pakket voor minder geld aanbieden. Het kan ook zo zijn dat er andere aanbieders zijn die sneller internet of een betere klantenservice aanbieden. Je hoeft zelf niet op onderzoek uit te gaan, er zijn voldoende bedrijven die deze dienst aanbieden. Kijk bijvoorbeeld eens op https://www.internetten.nl/internet/vergelijking om te zien welke providers passend en voordelig zijn voor jou.

Houd werk en privé gescheiden

Als je thuiswerkt kan het lastig zijn om werk en privé gescheiden te houden. Vooral als je een werkplek in je slaap- of woonkamer hebt, is het makkelijk om afgeleid te worden door je omgeving. Het werkt andersom precies hetzelfde: het kan verleidelijk zijn om tijdens je vrije tijd achter de laptop te kruipen. Probeer hier vandaan te blijven. We raden je dan ook aan om je gewoon aan te kleden alsof je naar kantoor toe zou gaan. Zo kom je al wat uit de huiselijke stemming. Je kunt er trouwens wel een beetje je voordeel uit halen: als je tóch op zoek gaat naar een nieuwe internetprovider, kun je net zo goed kijken of je ook goedkoper uit kunt met je andere abonnementen. Dan pluk je hier privé ook de vruchten van. Ga naar Internetten om te ontdekken of er een voordelig bundel abonnement tussen staat.

Comments are closed.