Welke glasvezelprovider is de juiste keuze?

glasvezelprovider kiezen

De juiste glasvezelprovider vinden lijkt in eerst instantie een lastige taak. Voordat je een keuze maakt uit alle aanbieders zijn er tal van dingen die je je zelf kunt afvragen: Welke provider levert de goedkoopste verbinding, Krijg ik wel het maximale voor mijn geld, heeft de provider goede klantenservice, is de verbinding betrouwbaar en zo zijn er nog tientallen vragen of van persoonlijke wensen nog maar niet te spreken. Daarom hebben wij deze website ontwikkeld om zo glasvezel vergelijken een stuk gemakkelijker te maken.


Welke glasvezel leverancier heeft het beste netwerk?

Dit is één van de meest gestelde vragen. Het is echter een misverstand dat alle glasvezelaanbieders een eigen netwerk bezitten. Het grosdeel van het Nederlandse glasvezelkabelnetwerk is in handen van één eigenaar. De eigenaar van het grootste deel van het Nederlandse glasvezelkabelnetwerk is Reggefiber. (Reggefiber is een zuster bedrijf van KPN dus je kunt spreken van het KPN glasvezel netwerk) Alle glasvezelleveranciers buiten dit netwerk uit en huren het netwerk voor de glasvezellevering. De kwaliteit van het netwerk is dus per provider vrijwel gelijk al kunnen providers wel kampen met een interne storing, dit komt bij de ene provider iets vaker voor als de andere maar in principe zijn alle Nederlandse glasvezelleveranciers betrouwbaar te noemen. Het verschil zit hem vooral in de prijs, de internetsnelheid en extra meegeleverde diensten en service.


Beschikbaarheid van glasvezelproviders

Omdat glasvezel nog vol in ontwikkeling is en het kabelnetwerk nog niet landelijk getrokken is kan er helaas (nog) niet landelijk genoten worden van het snelle glasvezelnetwerk. Gelukkig word er dagelijks gewerkt om het netwerk uit te breiden en mocht je nog geen glasvezel kunnen afnemen dan heb je grote kans dat er op kort termijn kabeltrekkers bij je in de regio aan het werk gaan. Het is dus per regio verschillend uit welke providers er gekozen kan worden. Omdat de zoektocht naar eventuele beschikbare glasvezelaanbieders te vergemakkelijken kan er op de homepage door middel van een postcode controle in een muisklik gecontroleerd worden wat de mogelijkheden zijn. Deze postcodecontrole word ook wel de "glasvezel postcodecheck" genoemd. Voer de postcode en het huisnummer in van de gewenste glasvezelafname locatie en er word een gemakkelijk overzicht getoond van beschikbare aanbieders. In deze resultaten kan er verder op persoonlijke voorkeur worden gefilterd door middel van enkele filters. Zo kan er onder andere op internetsnelheid, provider, telefonie en televisie voorkeur gefilterd worden.


Losse diensten of alles gebundeld

Als je glasvezel afneemt kun je kiezen om je alleen te abonneren op internet, televisie of telefoon. Er word echter vaak gekozen voor alle diensten in één pakket, dit noem je een alles in 1 glasvezel pakket. Met een alles in 1 glasvezel pakket word er voor 1 vast bedrag glasvezelinternet, glasvezeltelefonie en digitale televisie middels het glasvezelnetwerk geleverd. Een alles in één pakket is gemakkelijk aan te sluiten en is daarnaast ook nog eens veel goedkoper dan losse afname van alle diensten.

Is glasvezel de toekomst?

Heeft Ziggo glasvezel