Glasvezel Amsterdam


glasvezel amsterdam

In 2011 is er met de aanleg van het glasvezel Amsterdam netwerk begonnen. Voor de hoofdstad van Nederland was en is een snelle internetverbinding natuurlijk uiterst belangrijk. Dit met name ook voor de economische groei van de stad. En symmetrische toegang van hoge kwaliteit die interactieve informatie en diensten zoals internet, televisie en bellen biedt, was in 2011 en tot heden alleen mogelijk via glasvezel.

Wat is glasvezel ?

Glasvezel is eigenlijk niets anders dan een dunne draad uit glas. Over deze draad kunnen signalen (data en gegevens) razendsnel via licht over grote afstanden worden verstuurd. Het kijken van een film, het uploaden van een video, chatten of bellen via skype of het online uitvoeren van applicaties is zonder grote problemen mogelijk. Een glasvezelaansluiting wordt ook wel Fiber to the home, afgekort FttH, genoemd en direct tot aan je woning of appartement aangelegd. Ieder huishouden beschikt dus over een eigen glasvezelaansluiting.

Voordelen van glasvezel

De symmetrische snelheid is het grootste voordeel dat glasvezel Amsterdam te bieden heeft. Een symmetrische internetsnelheid houdt in dat dat het uploaden en downloaden met dezelfde snelheid geschiedt. Bij ADSL of kabel is dit helaas nog niet mogelijk alhoewel hier in de toekomst verandering in zal komen door verschillende technieken met elkaar te combineren. Glasvezel is in tegenstelling tot ADSL/VDSL of kabelaansluiting de meest betrouwbare internetverbinding. De reden hiervoor is dat ieder huishouden over een eigen glasvezelaansluiting beschikt en er met niemand gedeeld hoeft te worden waardoor er ook geen verlies is in de snelheid.

Glasvezel Amsterdam

Ben je op zoek naar een snelle internetverbinding in Amsterdam en beschik je over glasvezel dan heb je een enorme keuze aan providers en een groot aantal internet abonnementen via glasvezel Amsterdam. Het aantal wijken die in het begin aan het glasvezelnetwerk in Amsterdam voorzien werden van een glasvezelaansluiting is inmiddels flink uitgebreidt en daarom is het ook mogelijk elders in Amsterdam glasvezel aan te vragen.

Geef boven in postcodecheck je postcode en je huisnummer op en klik op aanbiedingen checken. Je krijgt vervolgens in een beknopt overzicht te zien of er glasvezel in je straat ligt en welke abonnementen er beschikbaar zijn. Je kunt met rust alle glasvezelaanbieders vergelijken.

Populaire Glasvezel pakketten in Amsterdam

Voor Glasvezel Amsterdam konden wij tot nu toe de volgende gegevens verzamelen:

Ruim 65% van de mensen hebben inmiddels een triple play oftewel voor een 3 in 1 pakket gekozen en daarbij is KPN Glasvezel internet en TV met 100 Mbps het meest populaire pakket en de meest gekozen glasvezel provider in Amsterdam.