Waarom kiezen voor glasvezel?

Hoe werkt het opzeggen van mijn tv abonnement?
27 januari 2018
Internetsnelheid KPN naar 400Mbps – Ziggo 1000Mbps
5 februari 2018
Show all

Waarom kiezen voor glasvezel?

Ga je op zoek naar een nieuw abonnement met internet voor thuis? Dan kun je, als het bij jou beschikbaar is, de keuze maken tussen glasvezel en DSL. Maar waarom zou je moeten willen kiezen voor glasvezel? Glasvezel kent meerdere voordelen. We zetten er hieronder enkele voor je op een rijtje.

Met een glasvezelverbinding en abonnement ben je beter voorbereid op de toekomst. Waarom? Als je terugkijkt naar de afgelopen jaren en hoe hard de ontwikkeling van het internet daarbij is gegaan, dan kunnen we maar 1 ding concluderen: het is echt heel hard gegaan. Een paar jaar geleden keken we echt nog niet zoveel online video’s als nu en speelden we ook veel minder online games. De komende jaren zal het alleen nog maar harder gaan. Meer en meer apparaten in huis zullen aangesloten worden op jouw netwerk thuis en met elkaar gaan praten. En wat is er nou irritanter dan een trage verbinding? Glasvezel is sneller dan elk ander beschikbaar netwerk in Nederland en daarom ben je met glasvezel goed voorbereid op de toekomst. De glasvezel abonnementen beginnen vaak bij minimaal 50Mb/s als keuze, waarbij je ook kunt kiezen voor 500 Mb/s. Met een ander type verbinding is een snelheid van 500 Mb/s nog niet haalbaar. Dus wordt er nu al zeer intensief gebruik gemaakt van internet bij jou thuis en wil je het snelste van het snelste? Dan is glasvezel de oplossing.

Wordt er bij jou thuis ook veel geüpload? Naar Youtube? Naar de cloud? Dan zit je goed met glasvezel, want de uploadsnelheid en de downloadsnelheid zijn gelijk. Bij andere type verbindingen is de uploadsnelheid vaak 10x zo langzaam als het downloaden, maar daar heb je met glasvezel dus geen last van. Ook dat scheelt weer aardig wat frustratie als je slecht tegen een trage verbinding kunt.

Met een glasvezelverbinding heb je ook als consument meer keuzes. Het netwerk van glasvezel is namelijk een open netwerk. Dat betekent dat iedereen zijn of haar diensten mag aanbieden via het glasvezelnetwerk. Bij de kabelnetwerken is dat anders. Daar is het per regio veel meer verdeeld en is niet iedereen overal beschikbaar.

Zoek je dus een nieuw abonnement voor bij jou thuis? Kijk dan zeker even of het mogelijk is om een glasvezel abonnement te kiezen.

Geef een reactie