Glasvezel diensten

Glasvezel-diensten

Glasvezel-diensten

Glasvezel diensten worden geleverd door door verschillende (service-)providers in Nederland. Het glasvezelnetwerk in Nederland is grotendeels eigendom van Reggefiber maar deze stelt deze ter beschikking voor betalende providers. De kwaliteit van de meeste glasvezelaansluitingen scheelt daarom niet zo veel, de service en extra diensten kunnen echter wel flink verschillen. Glasvezel vergelijken kan je dus toch flink wat voordeel opleveren, zowel financieel als in luxe!

glasvezelinternet

glasvezelinternet

Glasvezel internet

Glasvezel internet, je zult er ongetwijfeld van gehoord hebben of misschien maak je er al gebruik van. Internet via een glasvezelverbinding is waarschijnlijk de toekomst al zijn draadloze verbindingen wel een directe concurrent. Een glasvezelverbinding heeft een extreem hoge bandbreedte in vergelijking met "ouderwetse" internetverbindingen zoals ADSL en DSL (kabel). Omdat glasvezel met lichtsignalen werkt is er vrijwel geen weerstand en dit maakt deze type connectie "zo snel als het licht". Providers zoals Ziggo, die naar eigen zeggen niet over gaan stappen naar een volledig glasvezelnetwerk, bieden toch zeer aantrekkelijke snelheden via de oude coax aansluiting. Met internetsnelheden van wel >500 Mb/s (downloadsnelheid) is de kwaliteit zeer goed te noemen. Via Ziggo is er echter maar een beperkte uploadsnelheid mogelijk, al is de vraag naar een hoge uploadsnelheid zeer klein.

glasvezeltelefoon

glasvezeltelefoon

Glasvezel telefonie

De huistelefoon aansluiting niet meer in de muur maar in je modem. Vaste telefonie via glasvezel is ongekend populair in combinatie met een alles in 1 glasvezel pakket. In plaats van een oude analoge verbinding een ruisloze digitale telefoonverbinding dankzij het snelle glasvezelnetwerk. Geen ruis maar ook zo goed als storingvrij, Vaste telefonie is met een alles in 1 pakket goedkoper dan ooit te voren en is vaak zelfs gratis. Voor er een contract word afgesloten bij een provider is het aan te raden om goed te kijken wat de telefoonkosten zijn, dit kan vele tientallen euro's per maand schelen. Een nadeel van de vaste telefoon via glasvezel is wel dat mocht er stroomuitval zijn, dat er dan niet gebeld kan worden.. Maar gelukkig zijn er dan ook nog de mobiele telefoons..

glasvezeltelevisie

glasvezeltelevisie

Glasvezel televisie

TV kijken via internet was nog nooit zo fijn! Televisie kijken via een glasvezelverbinding maakt interactieve televisie binnen handbereik. Sterker nog interactieve televisie via glasvezel is zo goed dat er via online "videotheken" er HD films gestreamt kunnen worden zonder enige buffers of te stotteren. Met interactieve televisie zit je geramd tijdens de natte en donkere dagen. Bekijk duizenden films en series met je afstandsbediening, kijk filmpjes op YouTube, speel spelletjes en pauzeer live televisie, kijk programma's terug of spoel even een stukje terug. Wat een luxe is interactieve televisie in combinatie met het glasvezelnetwerk! Helaas behoort interactieve televisie bij veel goedkopere alles in 1 glasvezel pakketten niet tot de standaard. Let daar dus op bij het afsluiten van een internetaanbieding! Per provider zit er een groot verschil in zender aanbod. Althans zitten er per provider een verschil in het gratis zenderaanbod. Extra zenders kunnen besteld worden in door de provider samengestelde zenderpakketten.

Afname glasvezeldiensten

Het afnemen van glasvezel diensten is het voordeligst als je dit doet d.m.v. een alles in één bundel. In een zo geheten alles in 1 pakket krijg je dan alle drie de diensten geleverd wetende internet, televisie en telefonie. Je kunt er echter ook  voor kiezen om slechts een enkele dienst af te willen nemen. Voor uw bedrijfspand kun je bijvoorbeeld geen behoefte hebben aan televisie en kun je er voor kiezen om enkel internet of telefonie af te nemen. Ook voor losse diensten kun je gebruik maken van ons glasvezelvergelijkingssysteem op de homepage.

Afsluiten

Als je glasvezeldiensten wilt afsluiten is dit simpel, om te beginnen kun je glasvezel vergelijken op onze website. Aan de hand van de glasvezel postcodecheck kun je zien of en welke glasvezelproviders er beschikbaar zijn. Na vergelijking kun je de provider van uw keuze aanklikken en op de website van de provider zelf kun je veilig het door jou gewenste pakket afsluiten door het invoeren van uw persoonlijke gegevens. Enkele werkdagen na de glasvezel aanvraag bij de provider zul je een bevestigingsbrief ontvangen met daarin de informatie over de toekomstige aansluiting. Doorgaans word de aansluiting binnen enkele weken gerealiseerd en kan er genoten worden van de glasvezel-diensten van de door jou gekozen serviceprovider.

Overstappen
Bent je al voorzien van internet, televisie en of vaste telefonie? Dan is het raadzaam om eerst te controleren of je huidige contract maandelijks opzegbaar is. Doorgaans kun je feilloos overstappen en hoef je enkel het huidige abonnement stop te zetten door middel van één telefoontje maar in sommige gevallen word er een contract aangegaan voor langere periode. Let hier goed op voordat u overstapt zodat er geen dubbele abonnementskosten ontstaan. Heeft u nog geen internet, televisie en vaste telefoon aansluiting? Let ook dan goed op wat de abonnementsvoorwaarden zijn, u wilt immers nergens aan vast zitten voor langere tijd!

Hulp omtrent glasvezel

Heeft u vragen of wilt u het zekere voor het onzekere nemen voordat u een diensten af gaat nemen? De klantenservice van Allesin1glasvezelvergelijken.nl is er altijd toe bereid u te helpen met aanvullende informatie of antwoord op uw vragen omtrent internet, televisie en telefonie middels het glasvezelnetwerk nu en in de toekomst.