Het beste uit jouw wifi halen: 5 tips om het signaal te versterken

Glasvezel vergelijken
26 maart 2018
alles in 1 vergelijken
Online Alles in 1 vergelijken
5 november 2018
Show all

Het beste uit jouw wifi halen: 5 tips om het signaal te versterken

wifi netwerk

Iedereen heeft er wel eens last van. Een prima internetverbinding, maar toch laat het signaal vaak te wensen over. Het internetten gaat minder snel of de verbinding valt zo nu en dan zelfs weg. Gelukkig is het heel makkelijk om hier iets aan te doen. Met slechts vijf eenvoudige tips zorg je ervoor dat jouw wifisignaal weer sterker werkt dan ooit: en daar hoef je absoluut geen techneut voor te zijn.

Modem resetten

Misschien wel de simpelste en meest voor de hand liggende tip blijft het modem resetten. Hierdoor wordt het modem als het ware teruggezet naar de originele instellingen, wat vaak eventuele storingen en problemen op kan oplossen. Het is even zoeken naar het knopje, maar je hoeft het slechts enkele seconden ingedrukt te houden. Hierna zal het internet automatisch weer herstarten. Het fijne aan deze tip is dat het internet weer heel snel bruikbaar is, en het bovendien kosteloos is. Je hebt niet meer nodig dan een internetmodem dat je sowieso al hebt.

Wifiversterker

De laatste jaren worden wifiversterkers steeds populairder. Ze bestaan in alle soorten, maten, en – zeker niet onbelangrijk – prijzen. De versterkers zijn makkelijk te installeren en zorgen ervoor dat het internetsignaal, ook in de hoekjes van het huis, even stabiel en sterk is als wanneer je je kort bij het modem bevindt. Een goede tip is om de recensies te bekijken van verschillende versterkers. Zo kom je er snel achter welke goedkope versterkers, vaak duurkoop blijken te zijn.

Let op de plaats van het modem

Een modem werkt niet op elke plek even goed. Zo is het beter om een modem niet te kort bij andere apparaten te hangen, zoals precies naast de televisie. Bovendien kan het modem beter niet in de buurt van de grond worden vastgemaakt, maar eerder zo hoog mogelijk. Plaats het modem daarnaast midden in jouw woning, zodat het signaal overal even sterk is.

Alles-in-1 vergelijken

Veel mensen hebben aparte abonnementen voor hun televisie-, telefonie-, en internetverbinding. Dit is vaak niet alleen veel duurder dan een alles in 1 pakket, maar levert ook minder goede resultaten op. Zo worden er minder zenders aangeboden, is bellen duurder, én is de internetsnelheid een stuk slechter. Ga online alles-in-1 vergelijken. Zo vind je snel alles-in-1 pakketten en kun je snel en eenvoudig op basis van jouw postcode kijken waar voor jou de beste en goedkoopste alles-in-1-pakketten te verkrijgen zijn. Hierbij wordt rekening gehouden met de internetsnelheid, maar ook met goede resultaten op het gebied van televisie en telefoon.

Stap over op glasvezel

Wanneer je toch blijft merken dat het internet er niet veel beter op wordt, kun je ervoor kiezen om over te stappen naar glasvezel. Glasvezel is het internet van de toekomst. Je kunt hier razendsnel mee downloaden en uploaden. Een geweldige oplossing voor bijvoorbeeld gamers, streamers, en mensen die meerdere apparaten hebben aangesloten op hun netwerk. Helaas is glasvezel nog niet overal beschikbaar in Nederland. Echter, hier wordt hard aan gewerkt.

Geef een reactie