Steeds vaker ‘tv-kijken’ via de smartphone

alles in 1 vergelijken
Online Alles in 1 vergelijken
5 november 2018
internetverbinding
Welke soorten internetverbinding zijn er?
18 januari 2019
Show all

Steeds vaker ‘tv-kijken’ via de smartphone

smartphone tv kijken

Steeds vaker ‘tv-kijken’ via de smartphone

Er worden tegenwoordig steeds minder televisies verkocht, we kijken steeds minder tv en het aantal tv-aansluitingen daalt. Fabrikanten proberen met nieuwe snufjes en toevoegingen de tv’s interessant te houden, en providers bieden nieuwe opties om klanten te behouden. Toch nemen steeds meer mensen afscheid van dit medium. Wel maken steeds meer mensen gebruik van tv-kijken op de smartphone, en hebben daardoor minder snel een alles-in-1-abonnement of abonnement voor tv en internet nodig. Enkel internet is vaak al voldoende, en goedkoper.

Programma’s terugkijken

Tegenwoordig klinkt tv-kijken op de smartphone voor de meeste mensen niet raar in de oren. In deze tijd moet alles snel, sneller, snelst en ook vooral overal. Dat geldt dus ook voor televisiekijken. Vroeger bleef je thuis of zorgde je dat je op tijd thuis was als het programma dat je wou zien op televisie kwam. Nu hoef je simpelweg alleen de desbetreffende aflevering op te zoeken, op tv zelf of op internet, en kijk je je favoriete serie, soap of programma makkelijk en snel terug. Het tv kijken via internet zorgt ervoor dat veel mensen op hun telefoon series en programma’s kijken.

Streamingsdiensten

Een makkelijke manier om televisie op je smartphone te kijken is via Netflix. Netflix is een Amerikaans bedrijf waar je een maandabonnement kunt afsluiten, zoals de meeste mensen waarschijnlijk wel weten. Hier kun je vervolgens films en series streamen. Erg makkelijk en relaxt om vanuit je luie stoel een filmpje te kijken. Netflix laat je niet alleen al uitgekomen series en films zien, maar ze maken bij de Amerikaanse streamingdienst ook zelf series en films: ‘Netflix Originals’.

De Nederlandse versie van Netflix, en concurrent, is Videoland. Videoland heeft hetzelfde principe als het Amerikaanse Netflix, maar bij Videoland kun je ook series die op tv zijn vooruitkijken. Voorbeeld: zodra je de aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden op televisie hebt gezien, kun je direct daarna de aflevering van morgen bekijken via Videoland. Ook dient Videoland als Uitzending Gemist voor RTL-programma’s.

Online televisie

Een iets nieuwere manier van ‘televisiekijken’ op je smartphone is YouTube. Tegenwoordig zijn er veel content creators te vinden op YouTube. Zij maken video’s die gewild zijn bij hun doelgroep en publiek. Er zijn veel korte documentaires te vinden. Mensen hebben nog altijd behoefte aan informatie, maar deze informatie is lekker ‘snel’ en toch informatief. Verder is er een groot scala aan reisvideo’s. Meekijken met iemands leven is ook niet vreemd meer. Dat kan in tal van vlogs. Veel bekende Nederlanders hebben dit fenomeen al ontdekt. Waaronder: Frans Bauer, radio-dj Giel en Paul de Leeuw.

App van provider
En dan is er ook nog een al iets verouderde manier van televisie-kijken via de smartphone. Vaak zitten er bij het televisiepakket van een aanbieder inlogcodes voor een app die je kunt downloaden. Dat wil zeggen dat je alsnog ‘live’ televisie kunt kijken, maar dan waar je zelf wilt. Bijvoorbeeld lekker in de tuin, in bad of in bed.

Snelheid steeds belangrijker

Echter is voor het kijken van televisie via internet wel een goede internetaansluiting en verbinding nodig. Met hoe meer mensen (en dus apparaten) je op het internet zit in een huishouden, en hoe meer er zware programma’s op draaien of mee wordt gestreamd, hoe meer Mb/s er nodig is in een internetabonnement. Zit je lekker je serie te kijken en hapert het beeld heel de tijd? Niks is bijna irritanter dan dat. Kijk je eigenlijk nooit meer tv en heb je geen huistelefoon nodig? Maar heb je nog wel een abonnement voor deze diensten? Kijk wat een internetabonnement, dus zonder tv en bellen, je op maandbasis kost. Zo kun je investeren in goed internet. Zoals in glasvezel-internet; het snelste internet van Nederland.

Geef een reactie