5 tips om bij te dragen aan een beter milieu

Internet, bellen en TV in 1 abonnement?
9 augustus 2019
Glasvezel
Waarom is het leggen van glasvezel zo snel gegaan?
13 januari 2020
Show all

5 tips om bij te dragen aan een beter milieu

Afbeelding 1 - allesin1glasvezelvergelijken - rechtenvrij

5 tips om bij te dragen aan een beter milieu

Over de hele wereld is duurzaamheid de afgelopen periode een belangrijk thema. Iedereen vindt er iets van en iedereen wil er zijn steentje aan bijdragen. Wij geven je daarom vijf tips hoe jij bij kunt dragen aan een beter milieu!

 

Tip 1: Boodschappen

Iets wat je vaak wekelijks doet en flinke vooruitgang op kan boeken zijn de boodschappen. Veel mensen lopen de supermarkt in en wanneer ze iets tegen komen wat ze lekker vinden, nemen ze dit mee. Echter zorgt dit voor veel verspilling omdat je vaak met meer thuis komt dan je daadwerkelijk nodig had. Maak daarom vooraf een boodschappenlijstje, op deze manier denk je vooraf na wat je écht nodig hebt en voorkom je overbodige aankopen.

Tip 2: Afval scheiden

Afval scheiden wordt steeds breder, doe jij hier ook al aan mee? Wanneer je al je afval op de juiste manier sorteert zorg je ervoor dat het afval beter gerecycled kan worden en het milieu minder wordt belast.
Afbeelding 2 - allesin1glasvezelvergelijken - rechtenvrij

Tip 3: Apparaten

Dat het zorgen voor het milieu steeds populairder wordt blijkt wel uit het groeiende aanbod van energiezuinige wasmachines, televisies en koelkasten. Kijk bij aanschaf goed naar het energielabel van een apparaat en bepaal mede aan de hand hiervan voor welke optie je gaat. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens voor je portemonnee door het besparen van kosten op je energiefactuur!

Tip 4: Pak de fiets

Heb je écht veel voor het milieu over? Laat dan zoveel mogelijk de auto staan. We snappen dat je de wekelijkse boodschappen niet allemaal achterop de fiets kunt meenemen maar het ritje naar de sportschool of de kapper kan echt wel op de fiets. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar blijf je ook nog eens fit.

Tip 5: Raamdecoratie

Iets waar je niet direct aan zult denken bij het horen van duurzaamheid is raamdecoratie, toch draagt dit erg bij. Ga je voor groene gordijnen, goedkope rolgordijnen of toch een houten jaloezie van Veneta.com zodat je perfect de mate van lichtinval en privacy kunt bepalen?

Wat doe jij al om bij te dragen aan duurzaamheid?

Geef een reactie