Alle voordelen van glasvezel op een rij

internetverbinding
De beste deals die je online kan krijgen voor glasvezel
15 januari 2020
wifi in huis
Moeilijke gedeeltes in huis? Krijg de beste wifi verbinding zo
25 april 2020
Show all

Alle voordelen van glasvezel op een rij

voordelen glasvezel

Alle voordelen van glasvezel op een rij

Een snelle verbinding is één van de vele voordelen van glasvezel. Ons internet is steeds sneller geworden en dat is ook een echte must tegenwoordig, maar welke voordelen biedt glasvezel nog meer? Hieronder zetten we alle voordelen op een rij.

Snelheid

Snelheid staat uiteraard op nummer één als belangrijkste voordeel. Glasvezelinternet is veel sneller dan 4G of kabel. Je krijgt dankzij glasvezelinternet snelheden tot wel 1 GB/s. Het is dan ook geen wonder dat glasvezel een stuk sneller is dan alle andere beschikbare netwerken in Nederland.

Als je een glasvezelpakket aankoopt bij een provider, kun je meestal kiezen uit verschillende snelheden. Niet iedereen heeft namelijk snelheden nodig van boven de 500 MB/s. Je kunt zelf bepalen wat je nodig hebt.

Bovendien blijft de technologie zich verder uitbreiden. Dit betekent dat er in de toekomst nog snellere verbindingen zullen gehaald worden.

Stabiliteit

Een glasvezelverbinding loopt direct naar jouw huis. Als er elders in je wijk onderbrekingen zijn, zul jij hier dus geen problemen van ondervinden. Dankzij de glastechnologie die gebruikt wordt door de internetproviders kun je altijd van een stabiele internetverbinding genieten. Met hoeveel mensen je ook online bent, de stabiliteit zal niet verstoord worden door invloeden van buitenaf. Het maakt ook niet meer uit hoe ver je van de wijkcentrale woont.

Ben jij aan het leren hoe je kunt winnen met een casino game of wil je een video uploaden op YouTube, dan kun je dit doen zonder storingen of haperingen.

Hoge kwaliteit

Als je kiest voor glasvezel kun je genieten van de hoogste beeldkwaliteit op televisie en mobiele toestellen. Je kunt zonder probleem meerdere apparaten tegelijkertijd gebruiken zonder dat je inboet op kwaliteit.

We maken vandaag de dag enorm veel gebruik van streamingdiensten zoals digitale tv en Netflix. Deze diensten vereisen hoge dataverbindingen om ook op hoge kwaliteit te kunnen draaien. Dankzij een glasvezelverbinding wordt deze kwaliteit ook echt behaald en kun je op welk toestel dan ook van haarscherpe beelden genieten.

De prijs

Omdat glasvezel zoveel voordelen biedt, wordt er vaak gedacht dat het ook een stuk duurder is, maar dat is zeker niet altijd zo. Vaak kun je meerdere diensten met elkaar combineren. Kies je bijvoorbeeld voor een alles-in-één-pakket dan is dit goedkoper dan dat je drie pakketten neemt bij verschillende aanbieders. Je krijgt ook enorm veel waarde voor je geld omdat je van hoge snelheden geniet en altijd een optimale kwaliteit behoudt.

Geef een reactie