Moeilijke gedeeltes in huis? Krijg de beste wifi verbinding zo

voordelen glasvezel
Alle voordelen van glasvezel op een rij
28 januari 2020
Glasvezel
De risico’s die je niet meer loopt door Glasvezel
2 juli 2020
Show all

Moeilijke gedeeltes in huis? Krijg de beste wifi verbinding zo

wifi in huis

Moeilijke gedeeltes in huis? Krijg de beste wifi verbinding zo

 Vandaag de dag is een goede internetverbinding belangrijk in huis. We gebruiken internet vrijwel dagelijks om onze mail te checken, social media bij te werken of Netflix te kijken. Helaas ervaar je met dit laatste regelmatig problemen. Het zou kunnen dat er in bepaalde gedeeltes in huis een minder goed bereik is. Gelukkig zijn er oplossingen om de wifi verbinding te verbeteren. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet.

 

Plaats een wifi versterker in huis

Check eens met je mobiele telefoon waar je nog goed bereik hebt en waar het bereik afneemt. Op de plek waar je voor het laatst nog goed bereik hebt kan je een wifi versterker plaatsen. De versterker pikt het signaal hier op en zend het door je huis heen. In de praktijk ervaar je soms dat je bijna geen bereik hebt op zolder. Door een versterker op de eerste verdieping te plaatsen kan je toch bereik op zolder krijgen. Check wel even welke als beste getest is voor je een versterker aanschaft.

 

Verplaats het modem

Bij de meeste mensen staat de modem in de meterkast. Hier komt vaak de aansluiting van de provider het huis binnen. Maar de meterkast is soms niet de beste plek voor de wifi verbinding. Verplaats eens het modem naar bijvoorbeeld de woonkamer. Check nu of je verbinding beter is in huis. Of dat je nog steeds problemen ervaart met het kijken van Netflix? Het kan echt een groot verschil maken om je modem te verplaatsen.

 

Investeer in een nieuwe router

De router die je van de internetprovider geleverd krijgt zorgt lang niet altijd voor het beste resultaat. Soms is de router helemaal zo goed niet als ze beweren. Je krijgt hem natuurlijk maar gratis in bruikleen. Je kan de verbinding flink verbeteren door te investeren in nieuwe routers. Dit kan echt een groot verschil maken.

Maak een extra acces point

Nog een oplossing om het signaal flink te verbeteren is met een acces point. Dit is eigenlijk een tweede router. Je verbindt deze via een internetkabel met elkaar. Je moet er dus wel een kabel voor trekken. Vervolgens plaats je de acces point bijvoorbeeld op zolder. Hierdoor zal je merken dat het signaal op de eerste verdieping en tweede verdieping flink verbetert. Je krijgt zo op meerdere plekken in huis snel internet. Zo krijg je overal de beste wifi verbinding. In de praktijk werkt een acces point sneller dan een wifi versterker.

Geef een reactie