De risico’s die je niet meer loopt door Glasvezel

wifi in huis
Moeilijke gedeeltes in huis? Krijg de beste wifi verbinding zo
25 april 2020
inboedelverzekering
Nóg meer tips om bij te dragen aan een beter milieu
14 september 2020
Show all

De risico’s die je niet meer loopt door Glasvezel

Glasvezel

Stel, je bent enorm gok verslaafd, maar je partner verbiedt je om naar het casino te gaan. Dus je besluit om midden in de nacht stiekem met je laptop . Je laat je verleiden en wilt meespelen, zonder de kans te willen lopen om op het spannendste moment, waar je kans maakt op de klapper van de hoofdprijs, in eens je internet verbinding te verliezen. Online gokken zonder slechte verbinding? Dat kan gewoon, met glasvezel.

Meerdere gebruikers tegelijkertijd is mogelijk

Wanneer je een huishouden hebt bestaande uit meerdere personen is de kans zeer aanwezig dat al deze personen wel eens tegelijk gebruik willen maken van het internet. Denk aan films streamen, het nieuws volgen, artikelen downloaden en games spelen. Voor al dit gebruik heb je een goede internet verbinding nodig. Met glasvezel is dit mogelijk. Zonder 4G of kabel kun je gebruik maken van internet. 4G en kabel kunnen onderwijl storingen ondervinden. Glasvezel stuurt directe internet verbinding naar jouw huis, mits je aangesloten bent bij een aanbieder.

Glasvezel en ongestoord gamen

Tegenwoordig speelt de grote meerderheid games. De een iets intensiever en serieuzer dan de ander. Hoe je bijvoorbeeld met je smartphone Candy Crush speelt, is anders dan wanneer je avond aan avond Fortnite aan het spelen bent. Hoe dan ook, wil je tijdens het spelen van je spel niet onderbroken worden met de kans te verliezen in het heetst van de strijd. Voor een huishouden waar meerdere mensen tegelijk gamen of games aan het downloaden zijn heb je een internet verbinding van 100MB/s minimaal nodig. Glasvezel aanbieders kunnen je zelfs 1 GB/s bieden. Ongestoord gamen is hiermee dus geen enkel probleem.

Up- en downloaden binnen enkele seconden

Er zijn momenten dat je met zweet op je voorhoofd een deadline probeert te halen. Denk bijvoorbeeld aan je studenten tijd. Je bent aan het afstuderen en je bent bezig met je scriptie. De laatste artikelen zoek je op, op het internet. Op dat moment wil je niet een kwartier hoeven wachten tot je het artikel eindelijk kan inzien. Wanneer je alle gewenste informatie hebt in gezien, al jouw bevindingen in een vloeiend verhaal van een scriptie hebt weten neer te zetten, wil je jouw tekst naar je docent sturen en op Dropbox plaatsen. Je uploadt je tekst vlak voor de deadline. Op dat moment is het cruciaal dat niet in eens jouw internet verbinding weg valt. Met glasvezel zal dit niet gebeuren. Met een enorm hoge glasvezel uploadsnelheid zul je geen problemen ondervinden tijdens het uploaden van jouw bestand. Niet alleen tijdens zo een spannend moment als tijdens het afstuderen. Ook als je foto’s of filmpjes op bijvoorbeeld Facebook wilt plaatsen.

Glasvezel laat meerdere apparaten zijn werk doen

Je ligt in bed en nietsvermoedend te slapen. Je bent in het bezit van een optimaal camera systeem dat je in en om het huis hebt laten plaatsen. Via internet verbinding worden de camerabeelden direct naar jou toegezonden. Wanneer er verdachte bewegingen door het systeem geconstateerd worden krijg je hier een melding van.Dit keer is het zo ver en dieven hebben het op jouw zilverwerk gemunt. Op dit moment wil je niet afhankelijk zijn van internet dat eventueel last heeft van storingen of haperingen waardoor je te laat in de gaten hebt van wat er aan de hand is. Internet verbinding met Glasvezel laat dit niet mogelijk zijn en zorgt ervoor dat jouw camerabewaking direct een seintje geeft zodat je op tijd kan ingrijpen, en niet te laat bent. Glasvezel zorgt ervoor dat verschillende apparaten in huis goed met elkaar verbonden blijven. Een zuivere doorstroom aan informatie zorgt ervoor dat jouw printer, je robot stofzuiger en dus bijvoorbeeld je camera bewakingssysteem altijd doen wat van ze verwacht wordt.

Televisie kijken

Niet alleen de apparaten verbonden met internet worden goed aangestuurd met Glasvezel. Met Glasvezel loop je ook het risico mis om nou net de uitzending te missen op TV waar jij in te zien bent, of dat je enkel een geblokte versie van jezelf ziet. Glasvezel laat televisie kijken een kleurrijke en gedetailleerde ervaring worden.

Geef een reactie