Hoe werkt het opzeggen van mijn tv abonnement?

Hoe vergelijk je de glasvezeldiensten?
26 januari 2017
Waarom kiezen voor glasvezel?
29 januari 2018
Show all

Hoe werkt het opzeggen van mijn tv abonnement?

Soms is het mogelijk om je tv abonnement te annuleren, zelfs als je midden in je contract zit. Dus als je niet langer je provider wilt hebben, volg dan onze tips om je abonnement met makkelijk op te zeggen. Niet alle providers bieden echter een contract aan dat je maandelijks kunt opzeggen. Kijk daarom goed naar de voorwaarden in je tv abonnement contract.

Annuleer of schakel van provider?

Stel allereerst vast of je je contract volledig wilt annuleren, omdat je geen breedband en tv abonnement meer nodig hebt of wil je alleen naar een andere provider overstappen. Sommige providers bieden tv abonnementen aan die je maandelijks kunt opzeggen. Kijk hier goed naar wanneer je kiest voor je nieuwe tv abonnement.

Je hoeft niet te annuleren als je overstapt

Als je overschakelt naar een nieuwe provider in plaats van gewoon te annuleren, hoef je alleen maar een nieuwe deal online te bestellen en je nieuwe provider annuleert je huidige contract voor je. Het is heel eenvoudig. Kijk wel eerst even of je tv abonnement maandelijks opzegbaar is als je dit wil.

Je e-mailadres is mogelijk gekoppeld aan je provider

Overweeg ook of je e-mailadres dat aan je provider is gekoppeld wilt verliezen of dat je een gratis onafhankelijke service gebruikt, zoals Yahoo of Gmail. Het is mogelijk dat je je e-mailadres niet kunt gebruiken wanneer je annuleert of overschakelt, dus je moet je contacten en e-mails overbrengen naar een nieuw account of vragen of je provider een service aanbiedt om dit te doen.

Controleer de kleine lettertjes en of je tv abonnement maandelijks opzegbaar is

Als je definitief wilt annuleren, moet je je contract bekijken vanaf het moment dat je voor het eerst lid werd van de provider om de datum en minimale looptijd te controleren. De meeste deals worden uitgevoerd op contracten van 12 maanden of 24 maanden. Als je deze minimumperiode hebt overschreden, kun je op elk gewenst moment annuleren zonder kosten te annuleren. Er bestaat ook een aanbieder van tv abonnementen die maandelijks opzegbaar is, namelijk Ziggo.

Wat als je niet maandelijkse je tv abonnement kunt opzeggen?

Als je je nog binnen de initiële contractperiode bevindt, kun je meestal nog steeds annuleren, maar ben je ook verantwoordelijk voor het betalen van de resterende maandelijkse betalingen en vaak ook een aanvullende beëindigingsvergoeding. Je kunt ook worden gevraagd om apparatuur te retourneren en moet dit onmiddellijk doen om extra kosten te voorkomen.

Geef een reactie